Söka bostad och lägenhet i Majorna gör du enklast hos privata hyresvärdar och fastighetsägare.

Hyreslägenhet Majorna

Bo och söka lägenhet i Majorna är populärt. Det är för att Majorna är en förhållandevis central stadsdel och bostadsområde i västra Göteborg.

I norr börjar Majorna utmed vattnet nere vid Götaälv. Det som tyvärr avskiljer Majorna från själva vattnet är den trafikerade motorleden Oscarsleden.

En del av sträckningen genom Majorna kallas för Hängmattan (en sträckning av Karl Johansgatan) då den går i en sänka från Stigbergstorget i öster ner till Kaptensgatan på mitten av Hängmattan och vidare upp igen vid Carl Johans kyrka i väster. I Hängmattan går spårvagnarna från Göteborgs centrum och västerut. Spårvägen förgrenar sig vid Stigbergstorget. Förutom en spårlinje som går utmed Karl Johansgatan finns även en linje som går söder utmed Bangatan. Bangatan går förbi Majvallen, vidare utmed Ekedalsgatan och bort till Kungsladugård. Bangatan anses är gränsen mellan Majorna och Masthugget.

Söder om Karl Johansgatan ligger fler av Majornas bostadsområden: Stigberget i öster som övergår i Slottsskogen, Godhemsberget i söder och Gråberget i väster.

Lägenheterna runt Allmänna Vägen, Djurgårdsgatan och Kommendörsgatan har samma typ av hyreshus. Fastigheterna är trähus från tiden före 1850 och landshövdingehus från perioden 1880 till 1915. Den sista bevarade terrassgården med omslutande landshövdingehus från sekelskiftet, som tidigare var vanligt i Olivedal och Stigberget, finns vid Oljekvarnsgatan. Såggatan är det sista återstående bostadsområdet i Göteborg med gamla landshövdingehus på båda sidor av gatan.

Du kan söka lägenhet i Majorna i Göteborg, både hyresrätt och hyreslägenhet, hos privata hyresvärdar och fastighetsägare. Se vilka privata bostadsbolag i Göteborg som har lägenheter i Majorna att söka »

Privata hyresvärdar i Göteborg Hyresrätt och hyreslägenheter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng