Besittningsskydd på hyresrätt och lägenhet i Göteborg

Förutom hyresförhandling och hyresreglering finns ytterligare saker som stärker hyresgästen gentemot dess hyresvärd. En sådan sak är besittningsskyddet av en hyreslägenhet med hyresrätt.

Hyresvärden har inte rätt att säga upp ditt hyreskontrakt – så länge du sköter dig

Besittningsskyddet innebär att hyresvärden inte har rätt att säga upp hyresavtalet med hyresgästen – såvida inte hyresgästen har misskött sig eller brutit mot hyresavtalet. Till exempel misskött sig genom att inte betala hyran till hyresvärden, stört grannar m.m.

Besittningsskyddet medför att den hyresgäst som en gång fått en passsande, och för hyresgästen attraktiv, lägenhet inte kan tvingas flytta så länge hyresgästen sköter sig och uppfyller sitt hyreskontrakt.

Uppsägning av hyresgästens hyreskontrakt med hyresvärden kan ske vid speciella scenarion – utan att besittningsskyddet gäller. Till exempel om fastigheten ska rivas. Om du får hyra en lägenhet i en fastighet som planeras rivas kan ett rivningskontrakt komma på tal.

Privata hyresvärdar i Göteborg Hyresrätt och hyreslägenheter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng