Bild på människor i kö som väntar på hyresrätt i Göteborg.

Bostadskö och kötid på hyresrätt och hyreslägenhet i Göteborg

Väntetiden på att få chansen att hyra en lägenhet i centrala Göteborg med hyresrätt (en hyreslägenhet) är i normalfallet flertalet år. Det är lång bostadskö och kötid på att söka lägenhet i Göteborg.

Bostadskön och kötiden på lägenhet i Göteborg är lång – hos de kommunala bostadsbolagen och hos de större privata fastighetsbolagen. Kortare kötid och mindre väntan får du vanligtvis hos de privata hyresvärdar som listas här.

Bostadskö i centrala Göteborg

Den långa bostadskön och därmed kötiden hos kommunala bostadsbolag och större privata fastighetsbolag gäller främst innersta Göteborg och dess centralaste stadsdelar.

Kötid i centrala ytterområden av Göteborg

Kan du däremot tänka dig en lägenhet i något av Göteborgs centrala ytterområden är kötiden inte lika lång. Än mindre väntan, och än större chans, att få en hyreslägenhet i dessa delar av Göteborg är om du vänder dig till någon av de privata hyresvärdar som listas här på webbplatsen.

Söka lägenhet i förorter av Göteborg

Om du däremot söker hyreslägenhet i någon av Göteborgs förorter (yttre stadsdelar) är kötiden och väntetiden på att få en lägenhet med hyresrätt vanligtvis inte lång. I dessa områden kan du normalt sett få en hyreslägenhet på  fåtal veckor. Det gäller även de kommunala bostadsbolagen i Göteborg samt de större privata fastighetsbolagen.

Privata hyresvärdar i Göteborg Hyresrätt och hyreslägenheter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng